Baby

Kaja Gunnufsen er låtskriver og musiker. Ga i 2014 ut debutalbumet Faen Kaja.

Spill av

Baby

av Kaja Gunnufsen

Kaja Gunnufsen hadde skrevet en uferdig skisse til en låt, men så fikk hun ansvar for en helt virkelig baby i stedet.

Kaja Gunnufsen er låtskriver og musiker. Ga i 2014 ut debutalbumet Faen Kaja.

Tord Øverland Knudsen er musiker og produsent, blant annet i det britiske rockebandet The Wombats.

– Den mangler et godt refreng!

Q&A: Synne Øverland Knudsen

I fjor vår hadde Kaja Gunnufsen en uferdig skisse til en låt. Hun er fortsatt ikke sikker på om teksten noen gang kommer til å bli ferdig.

Foto: Synne Øverland Knudsen

fra: Kaja Gunnufsen
til: Synne Øverland Knudsen
dato: 18. mai 2015 kl. 09.45

Da vi spilte inn teksten var jeg ikke klar over at prosjektet skulle bli så omfattende, og når jeg hører de andre Ferdigsnakka-bidragene, synes jeg de er av en annen kvalitet enn teksten min. Jeg er i bunn og grunn ikke så begeistra over egen innsats.

fra: Kaja Gunnufsen
til: Synne Øverland Knudsen
dato: 28. mai 2015 kl. 12.24

Vet du hva, nå når jeg har hørt på opptaket noen ganger, og jeg liker det bedre og bedre. Tror det bare var uvant for meg å høre min egen stemme på den måten (altså opplesning). Så kjør på! Enig i at coveret var king kong.

….

Ja, Kaja, da kjører vi på. «Baby», fortell. Hva slags tekst er det?

– Det er en tekst til en sang jeg skrev tidlig i fjor sommer. Tekstideen kom etter jeg hadde vært på en helt forferdelig Natt&Dag-fest. Jeg tror jeg sjelden har vært mer ukomfortabel på en fest. Og det virka som at alle hadde så mye ironisk distanse til alt at ingen til slutt forstod hva som var ironi og ikke!

Kommer du til å bruke den til noe?

– Det er litt tidlig å si. Jeg skrev teksten ferdig, men fikk imidlertid aldri ferdigstilt sangen. Den mangler et godt refreng! Så hvis den skal brukes til noe, må jeg jobbe litt mer med det musikalske.

Jeg vet du var veldig redd for om du hadde noe mer å skrive om. Hva sier du nå, har du noe å skrive om?

– Altså, det finnes jo tusenvis av ting å skrive om! Men jeg må innrømme at jeg fremdeles «leter» litt etter nye temaer. Ikke fordi jeg har blitt etablert og bla bla bla. Allerede før jeg møtte kjæresten min hadde jeg et behov for å finne ny inspirasjon. Jeg har lagd en hel plate som handler om meg selv. Nå ønsker jeg å løfte blikket litt, men det tar tid å finne en ny uttrykksform. Spennende tider med andre ord!

Er det andre ting du er redd for om dagen?

– Ja. Dessverre engster jeg meg mye for økonomi om dagen. Ikke fordi jeg bryr meg så mye om penger – jeg er vant til å være blakk. Men fordi jeg plutselig skal forsørge en annen person. Det er ingenting ved min tilværelse som er etablert, og dette er noe jeg har valgt selv. Men nå har plutselig behovet for økonomisk trygghet meldt seg, samtidig som at jeg er like lost som en 16-åring.

Hva med litteratur, finner du noe inspirasjon der?

– Jeg har alltid funnet masse glede i bøker, men likevel leser jeg veldig lite. Ikke fordi jeg ikke liker å lese, men fordi jeg aldri har fått noen gode lesevaner. Jeg frykter at jeg er for lat og foretrekker å se på tv i stedet. Men de få gangene jeg leser bøker som treffer meg, har det vært utrolig inspirerende, og jeg tenker at «jeg må lese mye mer». Fra og med i morgen skal jeg begynne å lese!

Hvor skarpt er skillet egentlig mellom litteratur og musikk? I ditt liv og generelt.

– Det er et godt spørsmål. Jeg tror du absolutt kan være en musikkelsker som ikke er særlig opptatt av litteratur, og vice versa. Det finnes mange eksempler på musikk jeg elsker som er uten tekst eller der teksten ikke spiller en særlig stor rolle. Men i mitt liv er nok skillet mellom litteratur og musikk noe mer vagt. Hvis jeg har noe å melde, så er det ofte tekst essensiell, men den må understrekes med musikk.

Vi spilte inn «Baby» og noen måneder senere ble du gravid. Ren tilfeldighet?

– Hahaha, neppe 😉

Denne Ferdigsnakkaen ble skrevet og spilt inn av Kaja Gunnufsen en tidlig vår i 2014 i studioet Six Feet Over. Musikken er laget av Tord Øverland Knudsen. Produksjon: Ferdigsnakka. Cover: Oda Sofie Granholt.